ساندويچ زير ميکروسکوپ

ساندويچ زير ميکروسکوپ

اندازه
دور همبرگرها و ساندويچ‌هاي بزرگ را خط بكشيد؛ حتي اندازۀ متوسط اين­جور غذاها هم توصيه نمي‌شود. بهتر است ساندويچ را خودتان درست کنيد، حداقل مي‌دانيد چه مي‌خوريد و محتواي آن از چه موادي درست شده است. ساندويچ گوشت (گوشتي که معلوم نيست از کجا و از چه موادي تهيه شده) به علت داشتن اسيد چرب اشباع و نمك زياد، سبب افزايش فشار خون و ابتلاي شما به بيماري‌هاي قلبي مي‌شود. كاهش مصرف غذاهاي سرخ شده، استفاده از روغن‌هاي كنجد و زيتون به جاي ساير انواع روغن‌ها و به صورت کلي، كاهش مصرف ساندويچ مي‌تواند در كاهش احتمال ابتلاي شما به فشار خون مؤثر باشد. متخصصان تغذيه مي‌گويند: رشد آمار سرطان‌هاي معده و روده در طي سال‌هاي اخير، به طور عمده به علت استفاده بي‌رويه از ساندويچ‌ها بوده است. تركيبات نمك و ساير مواد نگه دارنده در اين نوع غذاها سلامت شما را تهديد مي‌كند. افراد سوداگر، سود خويش را در کاهش کيفيت مواد غذايي و منفعت بيشتر مي‌دانند اين است که بهداشت و سلامت مردم براي آنها اهميتي ندارد!

سس‌هاي خوشمزه، اما شيميايي!
بيشتر طرفداران ساندويچ، آن را با سس قرمز و معدودي نيز با سس سفيد ميل مي‌كنند و در كل، آنها را چاشني اين غذا مي‌دانند. از آنجا كه اين سس‌‌ها نمك و چربي فراواني دارند، مصرف آن براي كساني كه تصميم به لاغر شدن دارند و يا از بيماري‌هايي نظير فشار خون، جوش صورت يا چربي خون بالا رنج مي‌برند، توصيه نمي‌شود. حداقل زيان استفاده از سس‌ها، اشتهاآوري و خوش­خوراك كردن ساندويچ‌ها است كه موجب مي‌شود فرد بيش از پيش ساندويچ بخورد! اگر نمي‌توانيد آن را حذف كنيد، بهتر است سس گوجه فرنگي مصرفي‌تان را در خانه تهيه كنيد. به علاوه، مصرف سس­ها بستگي به گلوتامات سديم دارد كه يك مادۀ شيميايي است و آب و رنگ سس­ها را تشكيل مي­دهد.

سبزيجات
سبزيجات موجود در ساندويچ‌ها و همبرگرها، هرچند كه بخش سالم آن به شمار مي‌آيد، ولي در بيشتر رستوران‌ها به خوبي شسته و ضدعفوني نمي‌شود و در اثر زياد ماندن، اكسيده مي­شود؛ بنابراين ممكن است باعث بيماري‌هاي انگلي شود. ساندويچ‌هايي كه در خانه تهيه شده و سبزيجات آن به خوبي شسته و ضدعفوني شده، به مراتب سالم‌تر هستند.

نان ساندويچ
در تهيۀ ساندويچ­هاي خانگي، بهتر است كه از نان‌هايي كه با آرد كامل (آرد سبوس‌دار) تهيه شده‌اند و اندكي تيره‌تر هستند استفاده شود، چون اين نان‌ها حاوي فيبر بالايي بوده و ارزش غذايي مطلوبي دارند. از نان‌هاي سفيد نبايد در تهية ساندويچ استفاده شود.

چربي ترانس
چربي حاصل از مصرف فست‌فودها، نسبت به چربي موجود در ساير غذاها، چاق­كننده‌تر است. 95 درصد فست‌فودها، چربي ترانس دارند و در روغن‌هاي هيدروژنه سرخ مي‌شوند و به همين دليل خطر بيماري‌هاي قلبي ـ عروقي، سكته‌هاي قلبي و مغزي فشار خون و ديابت را افزايش مي‌دهند.

نوشابه
مصرف نوشابه‌هاي گازدار علاوه‌بر داشتن قند زياد و مواد مصنوعي، خون را نيز اسيدي كرده و به سلامت عمومي بدن صدمه مي‌زند. گاز موجود در اين نوشابه‌ها كه ناشي از وجود اسيد فسفريك مي­باشد، موجب خروج كلسيم از استخوان‌ها شده و به پوكي استخوان و شكستگي‌هاي مكرر در افراد به‌ويژه زنان ميانسال مي‌انجامد. افرادي كه به‌طور مداوم، هفته‌اي چهار بار يا بيشتر از نوشابه‌هاي گازدار استفاده مي‌كنند. به‌طور قابل ملاحظه‌اي نسبت به بقية افراد، تراكم استخوان كمتري دارند. متخصصان توصيه مي‌كنند كه والدين، فرزندان خود را از سنين كودكي به نوشيدن اين نوشابه‌ها عادت ندهند تا در روند رشد اسكلتي و تودۀ استخواني آنها اختلالي رخ ندهد. اسيدي شدن خون ناشي از مصرف نوشابه‌ها، و آب­ميوه­هاي مصنوعي موجب فرسايش مفاصل شده و به انواع دردهاي استخواني نيز مي‌انجامد. شرح ماجرا را در صفحات بعد به دقت مطالعه فرماييد!

برگرفته از کتاب فست فودها (سم فودها)؟! نوشابه‌های گازدار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *