برای اینکه کتاب خود را چاپ کنید باید به چند نکته توجه داشته باشید. یکی از مهمترین نکات چاپ کتاب مجوز آن است. کتاب هایی که بدون مجوز رسمی چاپ می‌شوند دارای ارزش نبوده و حقوق نویسنده آن نیز پایمال خواهد شد. در اینجا به مدارک لازم برای اخذ مجوز کتاب و نحوه چاپ آن خواهیم پرداخت.

شابک
ناشران شماره شابک کتاب را در اختیار دارند که بعد از آماده شدن کتاب شماره شابک به آن اختصاص می یابد. اخذ شماره شابک زمانبر نیست و می‌توان بعد از آماده شدن کتاب شماره شابک آن را دریافت نمود.

+ بیشتر بخوانید : شابک چیست؟

دریافت فیپا از سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران
فیپا همان شناسنامه کتاب است که اطلاعات مربوط به کتاب و نویسنده را در اختیار مخاطبین خود قرار می دهد. برای دریافت فیپا باید متن کتاب همراه با شماره شابک و  مدارک شناسایی نویسنده برای کتابخانه ملی ارسال شود. اگر کتاب یک اثر ترجمه شده باشد باید اطلاعات کتاب اصلی نیز به همراه سایر مدارک به کتابخانه ملی ارسال شود. مدت زمان اخذ فیپا تا حداکثر سه هفته می باشد.


+ بیشتر بخوانید : فیپا چیست؟

اخذ مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
پس از اتمام مراحل طراحی جلد کتاب سه نسخه از آن به چاپ می رسد و برای دریافت مجوز به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال می شود. ناشر دریافت مجوز چاپ کتاب را تکمیل کرده و کتاب را تحویل این وزارتخانه می دهد. وزارت ارشاد در این مرحله کتاب را با شناسنامه آن تطبیق داده و متن آن را با توجه به ممیزی های موجود بررسی می کند. اگر این کتاب از لحاظ مذهبی، سیاسی و اخلاقی مغایرتی با ممیزی های موجود نداشته باشد، مجوز چاپ آن صادر شده و با چاپ آن موافقت خواهد شد. اخذ این مجوز با توجه به نوع کتاب از یک هفته تا سه ماه به طول می انجامد. اغلب کتاب های علمی و دانشگاهی در کوتاه ترین زمان ممکن مجوز خود را دریافت کرده و کتاب های داستانی و مذهبی حدود سه ماه در انتظار دریافت مجوز می مانند. کتاب پس از چاپ در تیراژ مورد نظر مجددا برای وزارت ارشاد ارسال می شود تا با نمونه مجوز گرفته تطابق داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *